Vloerverwarming

Vloerverwarming

Steeds meer mensen besluiten tijdens een verbouwing of renovatie om gebruik te maken van vloerverwarming. Naast het comfort dat u ervaart door vloerverwarming (nooit meer koude voeten!) is vloerverwarming energiebesparend en bespaart u dus op uw stookkosten. Wat u nu aan vloerverwarming investeert, verdient u op termijn terug!

 

 

 

Bij Tegelbedrijf Bosch bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar vloerverwarming. Wij bieden u vloerverwarming en al onze tegels uit het assortiment kunnen op vloerverwarming geplaatst worden. Vraag onze deskundige medewerkers om advies. Zij maken met plezier een offerte voor u en berekenen wat de vloerverwarming u gaat kosten. Er zal u gevraagd worden of u in alle woonruimtes vloerverwarming wenst te hebben, of in een paar specifieke ruimten.

Kostenbesparend
Vloerverwarming is kostenbesparend, maar u vindt het vast zonde als de vloerverwarming in uw slaapkamer de hele dag aan staat, terwijl u beneden zit. Sinds kort kunnen wij u een handige thermostaat aanbieden, waarop u kunt regelen in welke ruimte de vloerverwarming aan of uit wilt zetten. Zo stookt u nooit onnodig en worden alleen de door u gewenste ruimten verwarmd. Milieubewust en tegelijkertijd kostenbesparend!

Voordelen
Vloerverwarming heeft een aantal grote voordelen. Zo werkt het kostenbesparend op de stookkosten, blijft uw huis op een regelmatiger temperatuur zonder temperatuurschommelingen en is er een lagere temperatuur nodig doordat de vloerverwarming een veel groter stralingsoppervlak heeft.

Patronen
Vloerverwarming kan in verschillende patronen gelegd worden. De twee meest voorkomende patronen zijn het slakkenhuispatroon en het haarspeldpatroon (ook wel meanderpatroon genoemd).
Het slakkenhuispatroon zorgt voor de meest gelijkmatige temperatuur verdeling. De vloerverwarmingsbuizen worden zo gelegd dat de aanvoerleiding en retourleiding consequent naast elkaar liggen. De kans op scheuren in de vloertegels is hierdoor ook geminimaliseerd.

Het haarspeldpatroon waarbij de vloertemperatuur afneemt naarmate de lengte vordert. Zo kunt u aan de wand waartegen de buitenmuur bevestigd is, meer vermogen leggen, omdat er aan buitenwanden de meeste warmte verloren gaat. Op deze manier wordt de warmte ook over het gehele vloeroppervlak gelijkmatig verdeeld.

Vloerverwarming bij Tegelbedrijf Bosch
Bij Tegelbedrijf Bosch kunt u terecht voor bovenstaande patronen vloerverwarming. Als wij het voor u aanleggen, dient u vooraf aan te geven of u gaat voor het slakkenhuis of haarspeldpatroon. Hier houden wij bij het aanleggen rekening mee. Ook kunnen wij dan berekenen waar de aanvoer en afvoer van de verwarmingsbuizen dienen te liggen, om de stookkosten zo laag mogelijk te houden en de afgifte van warmte zo gelijkmatig als mogelijk te verkrijgen.

 

Aan en uitzetten
Ook bieden wij u de mogelijkheid om een aantal ruimtes af te sluiten voor vloerverwarming. Die specifieke ruimten worden alleen verwarmd als u de thermostaat daarvoor instelt. Zo bespaart u een hoop kosten en gaat er niet onnodig warmte verloren. Deze afsluitingen kunnen wij voor u inbouwen, maar dit dient u voor de aanleg aan ons door te geven. In de offerte berekenen we dan de bijkomende kosten om dit te realiseren en komt u nooit voor onverwachte uitgaven te staan.

Lepelstraat:

Steenbergseweg 65
4664 RV Lepelstraat

Openingstijden:
Lepelstraat

Dinsdag t/m donderdag
op afspraak (avonduren is mogelijk)
Vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.30 uur

Wij helpen u graag verder. Bel: 0164 - 68 75 08